amit már kipróbáltam és gyakorlatban jól működik nálam ! Ezt házilag elkészítheted és sokkal olcsóbb mint amit boltban veszünk. A zserbóra már régóta készítem ezt a csokibevonót , most viszont egy olyan süteményt készítettem amire fehér csokoládé is szükséges lett volna ha én nem felejtem el:-)) Már egyszer ezt is kipróbáltam most ismétlés következett!
Egy csokorba szedtem hogy egy 20x30 cm tepsiben készült süteményre milyen mázat lehet készíteni és miből:
- Étcsokoládéhoz:2 evőkanál cukor, 2 evőkanál víz, 2 evőkanál kakaópor, 4 dkg vaj/margarin.
- Fehér csokoládéhoz: 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál víz, 2 evőkanál tejpor, 4 dkg vaj/margarin.
- Tejcsokoládéhoz: 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál víz, 1 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál tejpor, 4 dkg vaj/margarin.
Elkészítésük: Mind a három esetben hasonló: a cukrot és a vizet feltettem kis edénybe főni, mikor már felolvadt a cukor akkor tettem hozzá a vajat addig a tűzhelyen hagytam még a vaj felolvadt ekkor levettem a tűzhelyről és bele kevertem a száraz alapanyagot/kakaópor , tejpor, vagy mindkettőt/. Addig kevertem még egyneművé vált és ekkor öntöttem a sütemény tetejére.( Természetesen ha nagyobb a tepsi lehet az adagot duplázni!) Most mivel a fehér csokoládéval csupán csíkokat húztam, ezért a maradékot sütőpapírra öntöttem kicsit hűtőbe pakoltam majd daraboltam nagyon finom érdemes kipróbálni!!!
A sütemény amire tettem az étcsokoládét és fehér csokoládét megtaláljátok
itt !
6 megjegyzés:
Köszönöm, Éva ez nagyon hasznos bejegyzés!
Ezek nagyon jó tippek! Köszönöm!!! :o)
Nagyon jó, hogy közreadtad ezeket a recepteket. Gyorsan el is visze, mert alkalomadtán nagyon jól jön! Köszönöm! :)
Köszönöm Éva hogy megosztottad,épp jókor jött elfogyott a csokibevonóm,így a süti tetejére a tejcsokis változatot készítettem,nagyon jó lett,mégegyszer nagyon köszönöm!
Köszi, nekem is hasznos recept!
Nagyon örülök ilyenkor mikor úgy érzem hasznát veszitek annak amit leírok! Egészségetekre!
Megjegyzés küldése