Hozzávalók: 160 g liszt, 50 g porcukor, 70 g vaj, 40 g méz, 1 db tojás sárgája, 1 csipet só, 1 tk. vanília kivonat, 1,5 tk. mézeskalács fűszerkeverék 8-10 dkg étcsokoládé.
Elkészítése: A száraz hozzávalókat /liszt-cukor-só-fűszerek / összevegyítettem ezután a vajat tettem bele amivel összemorzsoltam majd a tojás sárgáját és kissé meglangyosított mézet és az egészet összegyúrtam tésztának.Folpackba csomagoltam és egy éjszakára hűtőbe tettem. Másnap kinyújtottam a tésztát 4-5 mm vastagságúra és keksznyomóval kiszaggattam amit sütőpapírral bélelt tepsire pakoltam és 2 óra hosszára ismét hidegre/hűtőbe /tettem. Előmelegített sütőben 170 fokon 10' sütöttem. Mikor teljesen kihűlt a tészta akkor gőz fölött megolvasztott csokoládéval kentem be a kekszek talpát.Nagyon finom!
Megkínálhatlak?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése