Hozzávalók tésztához: 30 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 1 csomag sütőpor, 12,5 dkg margarin, 1 db tojás, 2 evőkanál tejföl, töltelékhez: 50 dkg túró, 10 dkg kristálycukor, 1 citrom leve és reszelt héja, 1 db tojás, 1 evőkanál búzadara, 50 dkg őszibarack/befőtt, baracklekvár.
Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrtam és 1/2 órára hűtőbe tettem. A töltelékhez a túrót a kristálycukorral citromhéjával és kevés levével valamint a tojással és búzadarával jól összeforgattam végül hozzákevertem a felkockázott barackot is. A piteformát olvasztott margarinnal kikentem liszttel beszórtam . A tészta kétharmadát kb. 35 cm átmérőjű körré nyújtottam és az előkészített formába tettem úgy hogy az oldalára is jusson tészta. Megkentem baracklekvárral majd erre halmoztam rá a tölteléket. A maradék tésztából kerek lapot nyújtottam és befedtem a pitét. Felvert tojással megkentem villával megszurkáltam és előmelegített sütőben 170 fokon 40' sütöttem. Nagyon finom !
Jó étvágyat kívánok !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése