Hozzávalók:
1 db kisebb zellergumó
1 db vöröshagyma
2 ek olaj
1 kis doboz paradicsompüré
só,pirospaprika,
őrölt bors, csípős paprika
cérnametélt
*
Elkészítése:Megpucoltam a zellert és vékony csíkokra felvágtam. Vöröshagymát apróra vágtam és az olajon megdinszteltem, megszórtam pirospaprikával hozzátettem a zellert és felöntöttem kb. 1 liter vízzel paradicsompürét, sót , őrölt borsot tettem hozzá és addig főztem még a zeller megpuhult. Tűzhelyről levettem az edényt és bár a zellert puha volt azért turmixoltam rajta majd visszatettem és mikor ismét főni kezdett akkor szórtam bele pici csípős paprikát és maréknyi cérnametéltet (amit összetörtem apróra). Kevés vizet még öntöttem hozzá és készre főztem! Nagyon finom!
Jó étvágyat!
4 megjegyzés:
Kedves Éva!
Nem ezzel a recepttel kapcsolatban kérdeznélek,néztem a télire szánt finomságaidat,és nagyon tetszik ,ahogyan kicsinosítod az üvegeket.
Mit használsz a díszítéshez? Valamilyen maradék anyagot?
Én is szeretném,ha ilyen szép lenne a kamrapolcom!😃
Üdvözöllek Nora !Örülök hogy tetszenek, kérdésedre válaszolva : általában valóban régi anyagokból de legtöbbjén mintás szalvétával zárom le az üvegek csavaros tetejét. A címkéket az interneten szoktam keresgélni ingyen letölthető címkéket amit én kiválasztok és a lányom szokta kinyomtatni.Az elmúlt évben egyik nagy bevásárló áruházban lehetett kapni azt is a lányom vette!Remélem tudtam segíteni és a télire eltett befőttjeid kapnak majd szép "ruhát" amiben tudsz majd gyönyörködni! Jó készülődést !
Köszönom a gyors választ. A zsemléid gyönyörűek,azt hiszem ezt el kell készítenem.
Nora köszi!
Megjegyzés küldése