Hozzávalók: 4 dkg vaj, 20 dkg főtt krumpli, 5 dkg liszt, 7 dkg reszelt sajt,1 felvert tojásnak a fele, só, szerecsendió, őrölt fekete bors, zsemlemorzsa panírozáshoz, olaj a sütéshez.
🌸
Elkészítése: Héjában megfőztem a krumplit amit megpucoltam és krumplinyomón áttörtem. Mikor kihűlt összekevertem a többi hozzávalókkal és kis golyókat formáltam belőle amit zsemlemorzsában megforgattam és forró olajban kisütöttem. Papírtörlőre szedtem ami az olajat felszívta majd jött a kóstolás ! Nagyon finom!Bármilyen főzelék mellé finom lehet, nálunk most szószhoz volt kiegészítő:)
Jó étvágyat kívánok !
6 megjegyzés:
Én maradék krumplipürébe reszeltem sajtot, és úgy sütöttem meg. Aztán esett le, hogy valaminek össze kellene fognia... :) Úgyhogy ezt is kipróbálom majd.
Fincsi! Ezt még én is meg tudom csinálni.:)
És azért is köszönöm,mert a glutén-laktózos unokáim is megehetik,ha kicserélem a lisztet,meg olyan sajtot veszek,meg a panír is neki valóból készül.
Évi krumplipürése valószínűleg tepsiben megsülne egészen jól, hiszen a sajt azért valamennyire összetartja.
Valószínűleg a bolti rántott "sajt"-oknál sokkal jobb lehet ez egyébként.
Ez is fincsi lehet! Akár még csak úgy magában is megállja a helyét :-)
Évi próbáld ki nagyon finom!
Mamka örülök hogy jónak véled , egészségetekre!
Bridge lehet hogy mivel a pürében van vaj és tej +még a sajt ami azért melegítéssel olvad ezért nem állt össze Évinek:)
Katalin először én is csak úgy kapkodtam aztán tettem rá egy kis szószt!
Megjegyzés küldése