Hozzávalók: 12 dkg rizs, 1/2 l tej, 1 dl víz, 2 db tojás, 3 evőkanál xilit/ ha cukorral készíted ízlés szerinti mennyiség /, 1 mk.liszt, 2 dkg vaj, reszelt citromhéj, 1 tk. vaníliás cukor, 5 dkg mazsola.
Elkészítése: Tej és víz keverékébe tettem a cukor felét és a reszelt citromhéját valamint a rizst. Feltettem főni közben óvatosan kevertem, mikor már a leve kezdett lefőni akkor elzártam alatta a gázt és tányérral letakartam az edényt. Mikor már felszívta a rizs a folyadékot és kicsit kihűlt akkor kevertem hozzá a maradék cukor , tojás sárgája és a vaj keverékét beleszórtam a lisztet is és a mazsolát. Óvatosan átforgattam majd a tojás fehérje kemény habját kevertem bele és egy zsírral kikent zsemlemorzsával beszórt edénybe öntöttem a masszát. Előmelegített sütőben közepes hőfokon 30' sütöttem. Hagytam kihűlni csak ezután szeleteltem . Pár héttel ezelőtt csináltam meggylekvárt annak a megmaradt részével ettük, nagyon finom volt !
Szereted? Szívesen megkínálnálak !
2 megjegyzés:
Finom lehetett a meggylekvárral!
Katalin köszi finom volt!
Megjegyzés küldése