Hozzávalók: 2 kg alma, 30 dkg cukor 3 mk. őrölt fahéj, 2 evőkanál citromlé, késhegynyi szalicil.
Elkészítése: Megmostam megpucoltam csumájától megszabadítottam az almát és lereszeltem. Edénybe öntöttem rá a citromlevet és 1/2 dl vizet öntöttem amit állandó keverés mellett lassú tűzön főztem addig még nem kezdett sűrűsödni ekkor öntöttem hozzá a cukrot és fahéjat összekevertem és ismét főztem még a cukor feloldódott .Ekkor beleszórtam a szalicilt elkevertem benne és levettem a tűzhelyről majd az odakészített üvegekbe kanalaztam. Lezártam fóliával majd üvegtetővel, fejre állítottam 5'-re majd vissza és letakarva hagytam másnapig pihenni. Ezután öltöztettem és tettem téli "parkoló helyére" a többi finomság mellé!
Házilag-finomat- téli napokra !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése