Hozzávalók:
bolti rétes 2x2 lap
30 dkg vegyes zöldségkeverék/mexicói/
2 db tojás
4 csapott evőkanál búzadara
fűszerek:só, őrölt bors, oregánó, bazsalikom
apróra vágott petrezselyem
olaj a tészta kenéséhez
kevés reszelt sajt
*
bolti rétes 2x2 lap
30 dkg vegyes zöldségkeverék/mexicói/
2 db tojás
4 csapott evőkanál búzadara
fűszerek:só, őrölt bors, oregánó, bazsalikom
apróra vágott petrezselyem
olaj a tészta kenéséhez
kevés reszelt sajt
Elkészítése: Vegyes zöldséget ételízesítővel fűszerezett vízben roppanósra főztem hagytam kihűlni. Edénybe felütött tojást a búzadarával kikevertem majd hozzátettem a zöldséget és fűszereztem. Kisebb méretű pite formát langyos olajjal kikentem ebbe tettem az egyik rétes lapot megkentem olajjal és ráborítottam a másikat amit szintén megkentem olajjal belekanalaztam a fűszeres zöldségeket elsimítottam. A lelógó tésztát körben levágtam. A töltelékre borítottam egy réteslapot amit előzőleg olajjal bekentem majd a felső részét is lekentem és beborítottam még egy lappal felülről azt is bekentem . Tetejére pár szem zöldséget és reszelt sajtot szórtam/töltelékbe is tettem kevés reszelt sajtot/. Tésztát ismét körbevágtam. Előmelegített sütőben 220 fokon 15' sütöttem. Nagyon finom volt!
Jó étvágyat!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése