Egyszerű édesség ami könnyen elkészíthető akár csoki öntettel vagy lekvárral nagyon finom!
Hozzávalók: 8 dkg búzadara, 5 dl tej, 5 dkg cukor, 2 db tojás, kis darab citromhéj reszelve, 2 dkg margarin formát zsírral kenni és zsemlemorzsával szórni.
🌻
Elkészítése: A tejet a cukornak a felével és a búzadarával sűrűsödésig főztem. Tűzhelyről levettem beletettem a margarint , citrom reszelt héját elkevertem majd a tojás sárgáját kevertem hozzá és végül a tojás fehérjét a cukor másik felével felvert habként kevertem a masszába. Az előkészített edénybe öntöttem/amit zsírral kentem ki és beszórtam zsemlemorzsával/ majd az előmelegített sütőbe 180 C fokon 25' sütöttem. Mikor már kihűlt akkor vágtam belőle házi eperlekvárral egészítettem ki nagyon finom volt.
Jó étvágyat kívánok !
5 megjegyzés:
Nagyon guszta, szép magas lett! Néha én is csinálok hasonlót, finom, könnyű desszert.
Katalin köszönöm.
Nagyon guszta! Ó, de régen csináltam már, pedig szeretjük, köszönöm Évikém hogy eszembe juttattad.
Kedvencem nem is olyan régen csináltam - azért jó, mert "egy-személyes" változatban is készíthető. Én csokiöntettel eszem.
Gizi köszönöm, örülök hogy szeretitek és eszedbe juttattam! Váljon egészségetekre!
aranyos fodorka szeretem én is akár a rizsfelfújt akár ez a változat kis mennyiségből könnyen elkészíthető. Csokival is finom de ha van lekvárom akkor inkább most ezt a változatot választottam !
Megjegyzés küldése