Hozzávaló: /kis adaghoz/ 20 dkg darált háztartási keksz, 2 evőkanál porcukor, 12 dkg margarin, 1,5 evőkanál kakaópor, 1 teáskanál rumaroma, 1/2 üveg keserű mandula aroma, 6 dkg étcsokoládé.
🌷
Elkészítése: Darált kekszet a porcukorral és a margarinnal összegyúrtam majd ketté vettem. Egyik felébe tettem a kakaóport és rumaromát összegyúrtam, a másik felébe gyúrtam a mandula aromát. Műanyag üres fagylaltos dobozba fóliát tettem /csak azért hogy könnyebb legyen majd kivenni a süteményt/belenyomogattam először a kakaós részt majd erre a zöld mandulás részt. Fóliát ráhajtottam és hűtőbe pakoltam. Később 6 dkg étcsokoládét gőz fölött olvasztottam meg és ezzel vontam be a süteményt. Mikor megdermedt akkor szeleteltem. Nagyon finom és aki szereti a marcipán ízét ajánlom ezt az édességet kóstolásra:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése