Hozzávalók /egy őzgerincformához/: 11 dkg margarin, 3 db tojás, 11 dkg porcukor, 11 dkg liszt, 1/2 cs sütőpor, 1 cs. vaníliacukor, 1 citrom reszelt héja, 1 teáskanál őrölt fahéj, összesen 10 dkg : aszalt gyümölcs- mazsola és darabolt dió-mandula-mogyoró. Formát margarinnal kenni liszttel szórni.
🌲
Elkészítése: Tojásokat ketté vettem. Sárgáját a porcukorral és vaníliacukorral habosra kevertem hozzátettem a margarint és a reszelt citromhéjat ezzel is kevertem. Végül az aszalt gyümölcsöt és magokat valamint a fahéjat tettem bele amivel egyneművé kevertem. Liszthez kevertem a sütőport, a tojás fehérjét kemény habnak vertem fel. A tojásos masszához felváltva tettem a lisztes keveréket és a habot simára kevertem majd az előkészített formába öntöttem elsimítottam. Előmelegített sütőben 180 C fokon 40' sütöttem. Mikor kihűlt akkor borítottam ki a formából porcukorral szórtam be a tetejét és ferdén felvágtam. Jó étvágyat kívánok !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése