Hozzávalók:tésztához: 25 dkg liszt, 7,5 dkg cukor, 15 dkg vaj, 1 db tojás, csipet só, 8 dkg darált dió,töltelék: 5 dkg vaj olvasztva, 5 dkg cukor, 4 dkg darált dió, 2 evőkanál sárgabaracklekvár, rumaroma, tetejére:8-10 dkg étcsokoládé, dió vagy mogyoró
Elkészítése: Tésztához valókat összegyúrtam és hűtőben 1 órát pihentettem. Ezután enyhén lisztes gyúrótáblán kb. 4 mm vastagra kinyújtottam és 5 cm-es korongokat szaggattam ki. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam a tésztát előmelegített sütőben 180 C fokon 15' sütöttem. Mikor a tészták kihűltek a tészta mennyiségének a felét gőz fölött megolvasztott étcsokoládé kevés olaj keverékébe mártottam amit tálcára pakoltam és mielőtt megdermedt volna kevés darabolt mogyorót szórtam rá . Elkészítettem a tölteléket: vajat megolvasztottam beletettem a cukrot és a darált diót összekevertem kevés rumaromát és lekvárt tettem még hozzá és kikevertem. Mikor már kezdett dermedni a csokis rész akkor a sima tallérokat megkentem a töltelékkel és a csokist rátettem. Tálalás előtt kevés porcukorral meglehet szórni!
Jó étvágyat!
2 megjegyzés:
Ez nagyon guszta. A kávém mellé pont illene egy. :)
Évi akár kettőt is szívesen adnék!Köszi!
Megjegyzés küldése