🍎
Elkészítése: Először általában a tölteléket szoktam összeállítani. Almát megpucoltam lereszeltem a cukorral és az őrölt fahéjjal pároltam majd hagytam teljesen kihűlni. Túrót villával összetörtem tojássárgáját kétféle cukrot reszelt citromhéjat hozzátettem az előzőleg beáztatott és lecsepegtetett mazsolát összekevertem végül a tojásfehérjének felvert habját kevertem bele. Volt két kanál előzőleg megmaradt vaníliapuding porom ezt is hozzákevertem. Tésztát a hozzávalókból összegyúrtam és kétfelé vettem majd egyenként kinyújtottam sütőpapírral bélelt tepsibe tettem az egyik lapot villával megszurkáltam kevés búzadarát szórtam rá és erre kanalaztam az almás tölteléket amit elegyengettem majd rápakoltam a túrós tölteléket aminek a tetejét szintén megszórtam búzadarával és végül betakartam a másik kinyújtott tésztával . Villával megszurkáltam a tésztát és előmelegített sütőben 200 C fokon 25' sütöttem. Mikor kihűlt akkor kentem meg a következő mázzal:/ 2 tojásfehérjét 15 dkg porcukorral 1 mokkáskanál étkezési keményítővel és kevés citromlével felvertem. Rásimítottam a tésztára de pár kanállal meghagytam és ebbe tettem 1 teáskanál kakaót amit szintén összekevertem és csíkokba rácsurgattam a tészta tetejére párhuzamosan egymástól kb. 1,5 cm távolságra majd keresztbe a késfokát a csíkokon áthúzogattam . Nagyon finom lett !
Jó étvágyat kívánok !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése