🌻
Elkészítése: fél dl langyos vízbe tettem az élesztőt és a teljes kiőrlésű lisztet elkevertem hagytam felfutni. Kimért liszt közepébe mélyedést csináltam ebbe tettem a sót , mézet a felfutott élesztőt és bedagasztottam a maradék langyos vízzel. Letakarva 1 órát pihentettem. Ezután gyúrótáblán átgyúrtam a tésztát cipónak formáztam sütőpapírral bélelt tepsibe raktam és még 20' pihentettem. Sütőt előmelegítettem 200 C fokra A cipó tetejét késsel bevágtam enyhén sós vízzel átkentem és az előmelegített sütőben 200 C fokon 25' sütöttem.( A sütőbe a tepsi alá egy másik edénybe vizet tettem.) Mikor kivettem a sütőből vízzel lespricceltem rácson hagytam hűlni.
Jó étvágyat kívánok !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése