Bár a talált
recept nagyobb mennyiséget és kiflit tartalmaz, én mégis tettem egy próbát hogy zsemlét és fele mennyiségből készítsek :)
Hozzávalók 4 db kifli vagy zsemle: 175 g finomliszt, 125 ml 2,8 % tej, 12,5 g friss élesztő, 1/2 teáskanál só, 1/2 kávéskanál kristálycukor, 12,5 g olvasztott vaj, tészta kenéséhez: 1 evőkanál tej.
🌻
Elkészítése: Kevés langyos tejbe tettem a cukrot és az élesztőt teáskanál liszt hozzáadása után hagytam felfutni. Kimért lisztet tálba tettem amihez a többi hozzávalót és a felfutott élesztőt is beletéve bedagasztottam a tésztát . A tésztát négyfelé vettem egyenként megformáztam zsemlének amit ezután sütőpapírral bélelt tepsibe raktam. Ezután bekapcsoltam a sütőt és még az melegedett 200 C fokra csak addig keltek a tészták , langyos tejjel átkentem kettő tetejére szezámmagot szórtam és betettem a sütőbe ahol 20' sütöttem. Gyorsan összeállítható és sütéssel együtt fél óra alatt akár már asztalunkra is varázsolhatjuk a finom házi péksüteményünket !
Jó étvágyat kívánok !
9 megjegyzés:
Gyönyörűek, kívül is és belül is :-)
Hű, nagyon szép a színe és a formája is!
Katalin köszi!
teller-cake köszi!
Szép formásak lettek! :)
Okki köszi!
Egy kicsit átalakítva, de szuper lett. :)))
Jozsi Danko örülök hogy elkészítetted, váljon egészségedre!
Ki fogom próbálni, én eddig a "rendes" kenyértésztámból szakítottam le egy-egy zsemlére valót. De azok kicsit "tömörek" - bár azért azok is finomak.
Ez olyan "légiesnek" könnyűnek látszik....
aranyos fodorka kenyértésztából is finom tud lenni, de tegyél egy próbát ezzel nem fogod megbánni, váljon egészségedre!
Megjegyzés küldése