Hozzávalók /23 db kekszhez/: 5 dkg porcukor, 15 dkg liszt, 10 dkg margarin, 1 kisebb tojássárgája, 1 teáskanál őrölt fahéj.
🐇
Elkészítése: Lisztet a porcukorral összekevertem majd a margarinnal összemorzsoltam és a tojássárgájával valamint az őrölt fahéjjal együtt tésztának összegyúrtam. Fóliába tettem amit fél órára hűtőbe tettem. Ezután kinyújtottam a tésztát kb. 5 mm vastagra és különböző formákkal szaggattam ki amit sütőpapírral bélelt tepsibe raktam. Előmelegített sütőben 200 C fokon 10 ' sütöttem. Mikor már teljesen kihűlt akkor a tojásfehérje és kb. 15 dkg porcukor + kevés étkezési keményítő keveréke/ egészen kevés piros ételfesték/ segítségével díszítettem.
🌸
5 megjegyzés:
Nagyon aranyosak lettek! Biztos vagyok benne, hogy a családban kicsiknek és nagyoknak egyaránt kedvence lesz :-)
Jó kis húsvétváró finomságok!
Katalin köszi, remélem hamar elfogy majd!
Ani köszi!
Aranyosak! Áldott, békés húsvétot! :)
Vanilin nagyon szépen köszönöm!
Megjegyzés küldése