2018. december 17., hétfő

Baconsó /házilag gasztroajándéknak


Hozzávalók:  5 dkg szeletelt bacon szalonna,  5 dkg tengeri só,
🎄
Elkészítése:  Szalonnát apró kockákra vágtam és egy kisebb tepsibe  raktam. Sütőt előmelegítettem 220 C fokra  tepsit betéve 10 ' sütöttem a szalonnát . Ekkor kivettem  a sütőből és papírtörlőre szedtem egy másik papírtörlővel leitattam a zsírt hagytam hogy jól kihűljön. Ekkor turmixoltam le és a kimért sóval összekevertem. Előkészített kis üvegekbe raktam !
🎁

6 megjegyzés:

Katalin írta...

ez de jó, nagyon jó ötletet adtál, cserébe én is mutatok egy másmilyen sót:
https://streetkitchen.hu/alapkeszitmenyek/a_3_legjobb_gasztro_ajandek_husimadoknak/

Éva írta...

Katalin örülök hogy tetszik. Zé oldalát már többször böngésztem sok jó finomság van nála köszi!

Katalin írta...

én kipróbáltam a vörösboros sót, és nagyon finom, illő párja a tiednek

aranyos fodorka írta...

Ha száz évig élek, nekem akkor se jutott volna ilyen az eszembe - de én is jó ötletnek tartom. Sok ételt biztos fel lehet "dobni" vele.

Éva írta...

Katalin biztos finom az is majd legközelebb teszek egy próbát. Most egy jó kekszet találtam ismét és egy házi gulyáskrémet amit már előjegyeztem próbára:-)) Köszi!

Éva írta...

aranyos fodorka nyugi nem az én ötletem, újság receptjét alkalmaztam! Sült krumplihoz egyéb sültekhez ajánlják !