2019. február 20., szerda

Mocskos tészta "Ízőrzők" Noszvaj


Hozzávalók: 20 dkg széles metélt tészta, szilvalekvár, darált dió, cukor, kevés zsír,
🌸
Elkészítése: Tésztát szokásos módon kifőztem kevés olvasztott zsírban átforgattam.  Kisebb tepsit kikentem zsírral beleöntöttem a tészta felét  szilvalekvárt kanalaztam rá  erre szórtam a darált dió és kevés cukor keverékéből. A maradék tésztával betakartam amire ismét darált dió és cukor keverékét szórtam. Előmelegített sütőben 200 C fokon 25' sütöttem😋
Jó étvágyat!

5 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon jó! Ezt én is láttam, erre emlékszem :-)

Okki írta...

Kétszer néztem meg, hogy jól olvasom-e a címet. :D Tetszik ez a mocskos tészta, nagyon finom lehet. :)

Éva írta...

Katalin köszi!
Okki elég fura a neve de nagyon finom.

aranyos fodorka írta...

Hát, hogy a szilvalekváros tésztának ilyen csúf nevet adott valaki - nem szép dolog. Az én variációm szerint a dió a több a tésztán és arra jöhet akár szilvalekvár - de én már meggylekvárral is ettem. Az is jó.

Éva írta...

aranyos fodorka valóban nem éppen kedves az elnevezése, még régebben rakott tésztát én is készítettem azt baracklekvárral.