Hozzávalók: 20 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 5 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 2,5 dl tej, 1 dl napraforgóolaj, citrom reszelt héja, 20 dkg túró,/mivel kevesebb volt a túró tettem hozzá még egy marék mazsolát is/1 tk vaníliacukor, baracklekvár,
habhoz: 2 tojásfehérje,15 dkg porcukor.
😊
Elkészítése: Lisztet összekevertem a sütőporral és a cukorral ezután hozzátettem a tojást, tejet, olajat, citrom reszelt héját és a túrót . Az egészet simára kevertem. Muffin formákba kanalaztam a masszából úgy hogy egy kanál massza rá egy kiskanál lekvár majd ismét massza.Előmelegített sütőben 180 C fokon 20 ' sütöttem. Közben felvertem a tojásfehérjét amihez apránként tettem hozzá a cukrot közben habverővel vertem a habot még szép fényes lett és a kivett sütemények tetejére kanalaztam belőle a sütőt 230 C fokra állítottam és még 5 ' sütöttem.😋
Jó étvágyat!
3 megjegyzés:
Nagyon finom lehet! A Rákóczi túróst minden formában szeretjük, legyen süti vagy fagyi, úgyhogy biztos a muffin is ízlene :-)
Soha nem jutott volna eszembe, hogy a Rákóczi túróst "muffinosítsam". Ha az eredeti sütit szeretem, biztosan ez a muffin is kedvemre való lenne. :)
Okki nem az én ötletem újságban találtam, biztos ízlene neked is !
Megjegyzés küldése