2019. április 2., kedd

Sajtos krumplifánk /húspótlónak


Hozzávalók: 25 dkg krumpli, 1 tk liszt, 1 kisebb tojás vagy 1 felvert tojásnak a fele, 10 dkg reszelt sajt, só, őrölt bors, zsemlemorzsa hempergetéshez, olaj a sütéshez
😉
Elkészítése: Krumplit megpucoltam felkockáztam és enyhén sós vízben puhára főztem. Leszűrtem összetörtem és hagytam hűlni. Hozzátettem a tojást,  reszelt sajtot, sót és őrölt borsot összegyúrtam és gombócokat formáltam belőle amit zsemlemorzsában hempergettem meg majd forró olajban kisütöttem😋 (húspótlónak vagy csak így zöldséggel is nagyon finom a fent leírt receptből 9 db lett)
Jó étvágyat kívánok!

6 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Ismerem, készítettem is többször, mi krumplifasírtnak hívtuk - és én szeretem....

Éva írta...

aranyos fodorka krumplifasírtot is készítettem már abban volt fokhagyma az is finom de ez is nagyon ízlett:)

Katalin írta...

Ilyet még nem sütöttem, de finom lehet. Csak úgy magában, salátával el tudom képzelni egy komplett ebédnek :-)

Éva írta...

Katalin köszi, jól gondolod mert én is csak zöldséggel ettem és laktató volt:)

teller-cake írta...

Mama készített ilyet régen, de finom is volt!

Éva írta...

teller-cake Mama készített biztos még ennél is finomabb volt ugye?