friss élesztő, 1,5 kk. só, 1 evőkanál olaj, 1,5 dl langyos víz.
Elkészítése: Finomlisztet átszitáltam hozzátettem a két fél evőkanál másfajta lisztet is és összekevertem. Liszthalom közepébe mélyedést csináltam ide öntöttem a langyos vízben elkevert élesztőt és a többi hozzávalókat és bedagasztottam a tésztát letakarva hagytam kelni 1 órát. Enyhén lisztes gyúrótáblára borítottam kézzel ellapogattam téglalap formára a két végét behajtottam és a tésztát feltekertem sütőpapírral bélelt tepsibe tettem vízzel permeteztem le és 30' pihentettem. A sütőt előmelegítettem 220 C fokra. A megkelt tésztát 4-5 helyen éles késsel átlósan bevagdostam ismét vízzel permeteztem le és betettem a sütőbe/ mielőtt betettem a sütőbe is vizet spricceltem/ 30' sütöttem. Rácsra tettem még forró volt mikor vizet spricceltem rá ismét és hagytam hűlni😋
forrás:innen
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése