2019. május 23., csütörtök

Francia zsúrkenyér


Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, fél evőkanál kukoricaliszt, fél evőkanál teljes kiőrlésű liszt, 1,5 dkg
friss élesztő, 1,5 kk. só, 1 evőkanál olaj, 1,5 dl langyos víz.

Elkészítése:  Finomlisztet átszitáltam  hozzátettem a két fél evőkanál másfajta lisztet  is és összekevertem. Liszthalom közepébe mélyedést csináltam ide öntöttem a langyos vízben elkevert élesztőt és a többi hozzávalókat és bedagasztottam a tésztát letakarva hagytam kelni 1 órát. Enyhén lisztes gyúrótáblára borítottam kézzel ellapogattam téglalap formára  a két végét behajtottam és a tésztát feltekertem sütőpapírral bélelt tepsibe tettem vízzel  permeteztem le és 30' pihentettem. A sütőt előmelegítettem 220 C fokra. A megkelt tésztát 4-5 helyen éles késsel  átlósan bevagdostam ismét vízzel permeteztem le és betettem a sütőbe/ mielőtt betettem a sütőbe is vizet spricceltem/  30' sütöttem. Rácsra tettem  még forró volt mikor vizet spricceltem rá ismét és hagytam hűlni😋
forrás:innen 
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: