Takarékosan, olcsón, finomat...:)
2019. május 24., péntek
Hétvégén megmaradt ételünk újra gondolva 😊
Általában a hétvégi főzésnél mikor ketten vagyunk itthon ha megmarad a vasárnapi ebédből nem probléma marad hétfőre. Akkor viszont mikor jönnek a gyerekek nagyobb mennyiségből főzök amiből még ha marad is kevés nem probléma elfogy hétfőn. Most viszont mikor itthon voltak nem fogyott úgy az étel (egészségügyi problémák miatt) ezért bőven maradt a csirkepörköltből és a leveshúsból is. Ha azt választottam volna hogy naponta együk szerintem szerdáig kitartott volna 😀. Azt a megoldást választottam inkább hogy kicsontoztam a kétféle húst és ledaráltam amit mélyhűtőbe tettem. A hét közepén kiengedtem fagyott állapotából vettem egy kis fej kelkáposztát, már csak tejfölre és rizsre volt szükségem és rakott káposztának elkészítettem amit két napig tudtunk enni 😋!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Hát ez az !!! Ezt kellene a mai fiataloknak megtanulni. De sajnos, az az érzésem, hogy ilyesmivel nem nagyon foglalkoznak. nem kell - kidobják és kész.
Kérdés, hogy miért van ez így ? A választ nem tudom...
aranyos fodorka aki ilyenekkel nem foglalkozik az nincs is rászorulva a spórolásra. Sajnos hogy az élet megtanított hogy osszam be a keveset és ez a mai napig így van:)
Nagyon ügyesen megoldottad a maradék felhasználását! És így elkészítve talán még finomabb is lett a rakott káposztád :-)
Katalin köszi, általában rakott káposztát sertéshússal szoktam csinálni de finom volt a csirkehússal is!
Megjegyzés küldése