2019. október 14., hétfő

Levesben főtt töltelék

Egészen egyszerű levest főztem . Előző hétvégén 3 csirkecombot vettem és  kicsontoztam amit mélyhűtőbe tettem, húsából  akkor pörköltet csináltam majd másnap ami megmaradt tejföllel dúsítottam és húsos palacsintának átalakult. Most hétvégén  levesbe használtam fel a csontokat, elkészítését úgy csináltam  mint a húslevest és ismét elkészítettem  Mónika töltelékét  😊

Hozzávalók: 2 db száraz kifli vagy zsömle/nálam vegyesen volt/, 2 db tojás, só, őrölt bors, kevés olajon megdinsztelt vöröshagyma, vágott petrezselyem, késhegynyi sütőpor, folpack.
😉
Elkészítése: Száraz péksüteményt beáztattam, olajon megdinszteltem a hagymát. Kinyomkodott zsömlét edénybe tettem hozzá a hagymát és a többi hozzávalóval jól összegyúrtam  5' hagytam pihenni. Fóliát leterítettem sima felületre ebbe raktam rúd formába a tölteléket amit becsomagoltam a két végén megtekertem a fóliát és  elkötöttem.(talált blogon megnézhetitek) Mikor főtt a leves akkor tettem bele . Az elkészült a levesből  kivettem a tölteléket  kibontottam és szeleteltem. Ezt  az  egyszerű csontlevest  is  lehet ilyen töltelékkel még tartalmasabbá tenni 😋
Jó étvágyat!

10 megjegyzés:

Tiffanylda írta...

Köszi Éva, ez is újdonság! Mármint a főzött töltelék. Biztos kipróbálom!

Éva írta...

Tiffanylda szerintem nálatok különösen mikor unokák is ott vannak, dupla adagból is biztos elfogyna mert nagyon finom. Váljon egészségetekre!

Ani írta...

Olyan régóta készülök már erre! Az tartott vissza, hogy féltem a folpack elolvadásától. Guszta lett.

Tiffanylda írta...

A folpack ennyire bírja a hőt? Zár rendesen vízben is? Alufóliában gondolkodom... Szerinted?

Éva írta...

Ani próbáld ki nem olvad el a hőtől a folpack, köszi!
Tiffanylda bírja a hőt jól becsomagolod végét megcsavarod megkötöd és jó lesz, nézd meg a belinkelt blogon ott még részletesebben láthatód!

Katalin írta...

Ez egy igazán finom, gazdag leves volt 😊

aranyos fodorka írta...

Nem igazán tudnám megmondani miért, de valahogy idegenkedem az alufóliában való főzéstől. Más valamit letakarni vele, vagy belecsomagolni. Én még soha semmit nem főztem-sütöttem alufóliával. De lehet hogy ez csak bennem vált ki valami "rossz érzést"....Elvégre alumínium lábosban már főztem. Vagy ez nem ugyanaz ? Én nem tudom....

Éva írta...

Katalin köszi finom volt.
aranyos fodorka ez nem alufólia ez folpack, még megfő a töltelék ez csupán kb. 10' addig van a levesben.

sucika írta...

Kedves Éva! Szeretném megosztani veled nagymamám testvérének a töltelék-receptjét. Majdnem olyan, mint amit te osztottál meg, de egy kicsit mégis másabb. Lakodalmakba hívták főzni, tehát biztosan tudott valamit.

Szóval a recept röviden: só, bors, delikát, nagyon kis fej hagyma nyersen, apróra vágva (én általában egy nagyobból vágok egy kicsit, a többi hagymát a levesbe teszem), tojás, petrezselyemzöldje apróra vágva, zsír (hidegen), liszt. Ha van, 1 csirkemájat is szoktam bele vágni, jó apróra, attól még finomabb.

És a titok: Ahány tojás, annyi csapott evőkanál liszt, fele zsemle, fele evőkanál zsír. Én 6 tojásról szoktam, 6 ek. liszttel, 3 ek. zsírral és 3 zsemlével.
Ez egy lágyabb massza, én is folpack-ba tekerem, és kb 20 perc után leveszem róla, és úgy főzöm tovább.

Ha esetleg kipróbálod, örülnék, ha megírnád a véleményed.

Éva írta...

sucika köszönöm szépen, örülök hogy megosztottad. Hasonló mint mikor májgaluskát készítek de egyszer ezt is kipróbálom ígérem köszi!