2020. február 17., hétfő

Gombás csirkemell "Ízőrzők" Szenna

Igazából a műsorban pulykamellből készült de annyira jónak láttam és egyszerűnek hogy tettem egy
 próbát csirkéből és természetesen kevesebb mennyiségből😊 ezt írom le:)

Hozzávalók: 30 dkg csirkemell, 20 dkg gomba/csiperke gombából készült/ , 1 fej vöröshagyma, zsír, fűszerek: só, őrölt bors, majoránna , egy evőkanál liszt, 1,5 dl  főzőtejszín 2-3 evőkanál tejföl.
🍄🐓
Elkészítése:  Csirkemellet csíkokra felvágtam a  gombát megtisztítottam megmostam ezután  azt is feldaraboltam. Zsírt forrósítottam amibe tettem a felkockázott vöröshagymát kevés ideig dinszteltem majd ráborítottam a húst és együtt pároltam. Fűszereket szórtam rá felöntöttem kevés vízzel és hagytam kevés ideig kb. 15' főni ekkor öntöttem hozzá a gombát is  átforgattam az egészet lefedve ismét  kevés ideig csak  mikor már forrt akkor öntöttem rá a liszttel elkevert tejszín és tejföl keverékét összeforraltam és már el is készült. Köretnek  tésztát főztem hozzá 😋
Jó étvágyat!

3 megjegyzés:

Kincse írta...

Én is tejszínnel szoktam behabarni sok mindent. A gombából pedig összeturmixolom legalább a felét, és így jobban érződik a gomba íze.

teller-cake írta...

Nagyon jól hangzik és még pulykám is van hozzá. :-)

Éva írta...

Kincse én annyira nem szoktam tejszínt használni de a recept kedvéért most így csináltam. A műsorban aki főzte az ételt annak darált száraz gombája volt azzal sűrített jó megoldás amit alkalmazol.
teller-cake ennek örülök akkor akadály nincs az elkészítéséhez, váljon egészségetekre!