Hogy milyen? Finom😁 meghatározni pontosan nem tudom mert megmaradt főtt krumpli felhasználása volt a célom a többi jött magától 😊
Hozzávalók: kb. 10 dkg főtt krumpli, 25 dkg liszt, 1 dkg friss élesztő, kb. 12 dkg margarin, 2-3 evőkanál tejföl, só, kb. 1 dl langos tej, 1 db tojássárgája, + 1 tojás a tészta kenéséhez.
🌼
Elkészítése: Kevés langyos tejbe morzsoltam az élesztőt csipet cukrot és lisztet kevertem el benne és hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a főtt áttört krumplit és a margarint összemorzsoltam majd beletettem a már felfutott élesztőt , sót, tojássárgáját , tejfölt és tejet összegyúrtam sima tésztának majd letakarva hagytam 3/4 órát kelni. Enyhén lisztes gyúrótáblán átgyúrtam a tésztát majd ujjnyi vastagra kinyújtottam késsel tetejét bevagdostam és kiszaggattam. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam ahol addig kelt még előmelegítettem a sütőt. Felvert tojással lekentem és az előmelegített sütőben 180 C fokon 25' sütöttem😋
Jó étvágyat!
4 megjegyzés:
Csodállak, hogy még ebben a melegben is van erőd sütni. Nagyon gusztusos, ha hűvösebb lesz kipróbálom :)
Fáni annyira sok időt azért nem töltöttem a sütő mellett a friss pogi kárpótolt ! Sok sikert,váljon egészségedre!
Finomat sütöttél. Szépek is lettek.
Ani köszi.
Megjegyzés küldése