Katalin pogácsáját készítettem el kis változással /kevesebb margarinnal/ de így is hamar elfogyott mert nagyon finom volt😋
Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 1,5 dkg friss élesztő, kb. 1 dl langyos tej, 2-3 evőkanál tejföl, 1 db tojás, 1 kk só, 15 dkg margarin, tetejére: 1 db tojás, reszelt sajt és köménymag,
🌻
Elkészítése: Kimért lisztből 5 dkg elvettem és a margarinnal összegyúrtam szögletesre formáltam és hűtőbe pakoltam még a többi tésztát összeállítottam. A maradék liszthez morzsoltam az élesztőt , sót, tojást, tejfölt , langyos tejet és összegyúrtam. Gyúródeszkára tettem ahol kinyújtottam közepére helyeztem a hűtőből kivett margarint kicsit még lapítottam rajta ezután a tésztát négy oldalról ráhajtottam majd kinyújtottam és ismét négy oldalról középre hajtottam kicsit lenyomtam és tálba téve hűtőbe pakoltam 20'-re. Ezt a műveletet még kétszer csináltam meg, majd az utolsó alkalommal kivett tésztát kinyújtottam kb. 1 cm vastagra késsel tetejét bevágtam és szaggattam. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam felvert tojással lekentem sajttal és köménymaggal beszórtam. Előmelegített sütőben 180 C fokon 30' sütöttem😋
Jó étvágyat!
3 megjegyzés:
Örülök hogy megsütötted, és hogy ízlett. Szépek lettek 😀.
Nagyon guszták lettek! :)
Katalin köszi nagyon finom volt, biztos többször is fogom sütni.Szomszédasszonyomnak is jutott sőt még lányoméknak is küldtem és mindenkinek elnyerte a tetszését:)
Verus köszi.
Megjegyzés küldése