2020. október 29., csütörtök

Fahéjas briós

 


Hozzávalók 8 darabhoz: 30 dkg finomliszt, 4 dkg margarin, 1,5 dl tej, 2 teáskanál vaníliacukor, 3 evőkanál cukor, 1 dkg friss élesztő, 1 db tojássárgája,  csipet só, töltelék: 3 evőkanál cukor, 2 tk. őrölt fahéj, 4 dkg margarin,  tészta kenéséhez 1 db tojás

🍂

Elkészítése:  Kevés langyos cukros tejbe morzsoltam az élesztőt  1 teáskanál liszttel elkeverve hagytam pihenni. Kimért lisztbe tettem a többi hozzávalót a felfutott élesztővel együtt és a megmaradt tejjel és megolvasztott margarinnal bedagasztottam a tésztát. Letakarva hagy duplájára kelni ezután lisztes gyúrótáblán átgyúrtam majd kinyújtottam téglalap formára . Olvasztott margarinnal megkentem és a cukros fahéjas keverékkel beszórtam   a tészta egyik felét / én a jobb oldalit/ ráhajtottam a tészta másik felére és lenyomkodtam kicsit  nyújtófával végig mentem rajta majd kb. 2 cm széles csíkokra vágtam és ezeket a csíkokat tekertem fel briós formára . Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam és  letakarva 25' pihentettem ezután tojással lekentem és  kevés cukrot szórtam a tetejére.  Forró sütőbe betettem majd levettem a hőt és 180 C fokon 25 '-ig sütöttem.😋

Jó étvágyat kívánok!

forrás:innen

3 megjegyzés:

Verus írta...

Csodás brióst sütöttél! A fahéjas a kedvencem!🙂❤

Katalin írta...

Nekem is nagyon tetszenek, fincsi lehetett 🙂

Éva írta...

Verus köszi, akkor hasonló az ízlésünk !
Katalin nagyon finom volt.Mivel nagyobb része rám várt így még két nap múlva is volt belőle és még akkor is finom puha volt!