Hozzávalók 8 darabhoz: 30 dkg finomliszt, 4 dkg margarin, 1,5 dl tej, 2 teáskanál vaníliacukor, 3 evőkanál cukor, 1 dkg friss élesztő, 1 db tojássárgája, csipet só, töltelék: 3 evőkanál cukor, 2 tk. őrölt fahéj, 4 dkg margarin, tészta kenéséhez 1 db tojás
🍂
Elkészítése: Kevés langyos cukros tejbe morzsoltam az élesztőt 1 teáskanál liszttel elkeverve hagytam pihenni. Kimért lisztbe tettem a többi hozzávalót a felfutott élesztővel együtt és a megmaradt tejjel és megolvasztott margarinnal bedagasztottam a tésztát. Letakarva hagy duplájára kelni ezután lisztes gyúrótáblán átgyúrtam majd kinyújtottam téglalap formára . Olvasztott margarinnal megkentem és a cukros fahéjas keverékkel beszórtam a tészta egyik felét / én a jobb oldalit/ ráhajtottam a tészta másik felére és lenyomkodtam kicsit nyújtófával végig mentem rajta majd kb. 2 cm széles csíkokra vágtam és ezeket a csíkokat tekertem fel briós formára . Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam és letakarva 25' pihentettem ezután tojással lekentem és kevés cukrot szórtam a tetejére. Forró sütőbe betettem majd levettem a hőt és 180 C fokon 25 '-ig sütöttem.😋
Jó étvágyat kívánok!
forrás:innen
3 megjegyzés:
Csodás brióst sütöttél! A fahéjas a kedvencem!🙂❤
Nekem is nagyon tetszenek, fincsi lehetett 🙂
Verus köszi, akkor hasonló az ízlésünk !
Katalin nagyon finom volt.Mivel nagyobb része rám várt így még két nap múlva is volt belőle és még akkor is finom puha volt!
Megjegyzés küldése