Évek óta előnyben részesítem a házilag készített ajándékot/felnőtt családtagjainknak/ sokkal személyesebbnek tartom és még örülnek is neki 💓🎄
Hozzávalók: 10 dkg nádcukor, 1/2 dl víz, 10 dkg sótlan földimogyoró, 10 dkg durvára vágott dió, 1 kk. mézeskalács fűszerkeverék.(Ebből a mennyiségből ezzel a két üveggel lett!)
🎄
Elkészítése: Edénybe öntöttem a kimért cukrot mikor megolvadt óvatosan beleöntöttem a vizet a magvakat és a fűszert. Állandó keverés mellett (alacsony hőfokon) addig melegítettem még a víz elpárolgott és a kissé sűrűbb massza rátapadt a magvakra. Tepsibe sütőpapírt tettem amit már előre odakészítettem és erre borítottam ki a masszát kicsit átkevertem és hagytam a papíron megszáradni, csak ezután pakoltam üvegbe.
forrás:innen
Sok sikert az elkészítéséhez!
8 megjegyzés:
Nagyon finom és mutatós ajándék lesz belőle! Egyszer én is csináltam hasonlót, mogyoróból és mandulából is, fahéjas ízesítéssel. Nagyon ízlett, lehet hogy idén is megpróbálkozok vele 😁.
Micsoda jó ötlet ! Én most lettem kész a grillázsos ostyával, holnap a 16 tojás fehérjéből habcsókot kell csinálni - de ez nagyon csábító, és egyszerű, lehet mégis kipróbálom.
Szuper ötlet! Viszem is!;) Már értem, miért vigyázol a dióra!:)
Katalin köszönöm. Ami jó volt egyszer azt ismételni kell!
aranyos fodorka nagyon szorgos voltál ! Sok sikert váljon egészségedre.
Tiffanylda köszönöm , sok sikert váljon egészségetekre! Beosztó vagyok jusson is meg maradjon is kicsike!
Én is sokkal jobban szeretem a saját magunk által készített ajándékokat. Adni is jobban esik, és kapni is. Érezni, hogy milyen nagy szeretettel volt készítve, szíve-lelke benne van az ajándékozónak. :)
Mi is készítettünk már hasonlót, csak mogyoróval és fahéjjal ízesítve. Szerettük, így gasztroajándékként is kitűnőnek bizonyult.:)
Okki már mikor készítem örömmel tölt el az érzés milyen lesz a fogadtatása:) Ennek a most készítettnek egy egyszerűbb változatát korábban már én is készítettem az is finom volt!
Nagyon szorgalmas voltál. Én is szoktam gasztroajándékokat készíteni és kapni is.
Ani köszönöm.
Megjegyzés küldése