Ez olyan recept amit lányaim fedeztek fel és készítették el először jónak találták és ajánlották nekem is. Most ezt az édességet készítettem el szilveszterre magunknak kevesebb mennyiségből és kis változtatással😊
Hozzávalók: 14 db babapiskóta, 1 ek. baracklekvár, 3 ek. nutella , házi natúr krémsajt,(amit 2,5 dl tejfölből készítettem), 2 dl tejszínhab, meggybefőtt.
🎉
Elkészítése:A baracklekvárt kevés langyos vízzel elkevertem ebbe mártogattam meg a piskótát amit egy jénai edény aljára pakoltam egymás mellé. Nutellát a natúr sajttal elkevertem a piskótára ebből a krémből kentem és felvert tejszínhabot kanalaztam rá elsimítottam erre ismét babapiskótát bemártva raktam amire krémet és tejszínhabot pakoltam. Tetejére meggyszemeket tettem és hűtőbe pihentettem a felhasználásig 😊!
Jó étvágyat kívánok!
4 megjegyzés:
összefutott a nyál a számban, ahogy olvastam!:D Köszi, Éva! Azt hiszem, én is megcsinálom holnapra, mert csak magunk leszünk.;) Boldog új évet kívánok jó egészséggel Neked és családod minden tagjának!:)
Evvel a finomsággal biztos jól tellik majd a szilveszter 😀.
BUÉK 2021-re! 🍸
Nem lehet rossz, de cserébe elküldöm az enyémet, hátha nem ismered. Ez nagyon finom !
Muki (Ez a neve, nem tudom, miért)
20 dk babapiskóta
70 dk meggy /más gyümölccsel is jó, de meggyel a legjobb/ magozott befőtt is jó.
2 dl tejszín
2 dl joghurt
2 dl tejföl
A babapiskótát egy nagyobb /ha van/ szögletes /jénai/ tál aljába fektetjük /mindegy hogyan/. Egyenletesen rászórjuk a meggyet. A tejtermékeket egy külön tálban simára keverjük és ráöntjük a piskótákra úgy, hogy lehetőleg mindenhol befedje.
Cukrozni nem kell.
Legalább 2-3 órára behűtjük /Én előző nap este szoktam megcsinálni/
Köszönet a sok jó receptért és B.Ú.É.K. !
Tiffanylda örülök hogy tetszik, váljon egészségetekre!Köszönjük és viszont kívánunk Nektek is minden jót!
Katalin köszönjük és hasonló szép és boldog évet kívánunk Nektek is!
aranyos fodorka köszi tetszik a Mukid ! Köszönjük és hasonló jót és szépet kívánok Neked is !
Megjegyzés küldése