2021. február 9., kedd

Csavart fánk

 A fánkból sosem elég mármint a  különböző recept kipróbálásából , mert mindegyik nagyon finom tud lenni lekvárral 😊 vagy egyéb kiegészítő édességgel !

Hozzávalók: 20 dkg finomliszt, csipet só, 5 dkg olvasztott vaj/margarin, 1 dl langyos tej, 2 evőkanál cukor, 1,5 dkg friss élesztő, 1 db tojássárgája, olaj a sütéshez.

🍩

Elkészítése:Kevés cukros tejbe morzsoltam az élesztőt és hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a többi hozzávalót a már felfutott élesztővel  és a maradék tejjel bedagasztottam a tésztát az olvasztott margarint apránként dolgoztam a tésztába. Letakartam és duplájára kelesztettem. Enyhén lisztes gyúrótáblán a tésztát ismét átgyúrtam majd  kis ujjnyi  vastag kb. 15 cm hosszú  rudakat sodortam a tésztából és mindegyikre csomót kötöttem majd konyharuhával letakartam és 20' -ig pihentettem. Ezután felforrósított olajban  kisütöttem  és papír törlőre tettem majd porcukroztam .Sárgabaracklekvárral  tálaltam😋 

Jó étvágyat kívánok!

8 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon guszták lettek, gondolom gyorsan fogytak a finom lekvárral 😁.

Éva írta...

Katalin köszi, fogytak különösen hogy általában ilyenből szoktam vinni szomszédasszonyoméknak is ! Ő is finomakat szokott nekünk hozni:)

Okki írta...

Guszták lettek a fánkocskáid. :)
A napokban mindenkinél fánkok sültek, muszáj lesz én is készítsek a hétvégén. :D

Verus írta...

Huh, megint nagyon finomat sütöttél Éva! :)

Éva írta...

Okki köszi, nekem is feltűnt hogy sok fánk "születik" mostanában.

Éva írta...

Verus köszönöm!

Tiffanylda írta...

Újabb fánk recept! Ideje lenne a másik öt elmentettet is kipróbálnom, elvégre itt a farsang!(?) Időben biztos, meg az oviban is Boldizsárnál!:) Pénteken ez lesz a bableves mellé, köszi, Éva!:)

Éva írta...

Tiffanylda a fánk bármikor jól jön egy finom leves mellé. Nálam is van pár recept belőle :) Váljon egészségetekre!