Szomszédasszonyom receptje alapján most fél adagból készült / ezt írtam le/😉
Hozzávalók: 35 dkg finomliszt, 1 db tojás, 3 evőkanál kefir, fél dl olaj, fél dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 12,5 dkg margarin, 1 ek cukor, fél evőkanál só, kenéshez: 1 tojássárgája, reszelt sajt
Elkészítése: A langyos tejbe tettem a cukrot élesztőt belemorzsoltam és hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a tojást, felfutott élesztőt, olajat és a kefirt összegyúrtam a tésztát ha szükséges még lehet bele kefirt vagy tejfölt tenni. Gyúródeszkán még jól átgyúrtam majd 4 felé vettem a tészta mennyiségét ezután egyenként kerekre formáztam. Ezeket egyenként kinyújtottam kb. tányér nagyságúra , közben a puha margarint kikevertem a sóval és ezzel a keverékkel kentem meg a kinyújtott tésztát . Kinyújtottam ismét egy kerek lapot ezt pakoltam az előző megkent tésztára kicsit nyújtófával átsimítottam majd előbb 4 felé majd a negyedeket még két felé vágtam és a szélesebb felétől feltekertem. Az elkészülteket sütőpapírral bélelt tepsibe raktam. Mikor a másik két tésztát is elkészítettem hasonlóan az előzőekhez akkor tojássárgájával lekentem a tészta tetejét és megszórtam reszelt sajttal . Ezután 1 órát pihentettem. Előmelegített sütőben 200 C fokon 30' sütöttem.😋
Jó étvágyat kívánok !
8 megjegyzés:
Nagyon finomat sütöttél, Éva, ismét. Szívesen megkóstolnám. Felveszem a listámra és egyszer megsütöm. :)
Évi köszönöm. Nem fogod megbánni ha megsütöd mert nagyon finom váljon egészségedre!
Nagyon guszták lettek és biztos nagyon finomak is! Ezeket én is szívesen megkóstolnám 😊.
Katalin köszönöm, szívesen megkínáltalak volna :)
Jó ötlet - valami hasonlót sütöttem bolti levelesből, de gondolom ez azért finomabb.Lehet, hogy a tészta (nyersen) fagyasztható....
aranyos fodorka leveles tésztából is finom lehet. Nagyon finom lett ez a sütemény én ezt a tésztát még nyersen nem fagyasztottam de szerintem biztos lehet . A kisült tészta felét viszont most is mint általában betettem a mélyhűtőbe:) Apránként szedem ki vagy akkor mikor jönnek a gyerekek:)
Milyen szép formás kiflicskéket készítettél. :) Bármikor jöhetnek az ilyen sós finomságok.
Okki köszönöm!
Megjegyzés küldése