2021. március 1., hétfő

Fahéjas diós tekercs

 A talált recept   kevesebb mennyiségből készített változatát  írom le 😊


 Hozzávalók:  tészta:30 dkg finomliszt, 4 dkg cukor, csipet só, 1,5 dkg friss élesztő, 1,5 dl langyos tej, 5 dkg margarin , 1 db  felvert tojásnak a fele, mokkáskanál vanília aroma, töltelék: 3 dkg margarin 10 dkg darált dió, 2 evőkanál cukor, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, kevés tej.

Elkészítése: Tészta hozzávalóit a szokásos módon  bedagasztottam majd letakarva hagytam duplájára kelni.  Töltelékhez megolvasztottam a margarint beletettem a darált diót , cukrot, fahéjat és annyi tejet amitől kenhető lett a töltelék. A megkelt tésztát kinyújtottam téglalap formára  megkentem a töltelékkel és  a tészta két szélesebb  oldalát  először alulról középre hajtottam  majd a  tészta felső részét  is ráhajtottam ezután szélesebb  szeletekre felvágtam . A  tészta darabokat egyenként két kézzel megfogva megcsavartam és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam tojás sárgájával megkentem és 20' pihentettem. Előmelegített sütőben 200 C fokon 25' sütöttem.😋

Jó étvágyat kívánok!


4 megjegyzés:

Katalin írta...

Ismét egy finom kelt tészta! Nagyon guszták 😊

Fáni írta...

Ez nagyon gusztusos, éppen kelt tésztából akarok sütni, lehet kipróbálom. Talán lekvárral, vagy csak fahéjasan :)

teller-cake írta...

Ez nagyon jól néz ki Éva, kötelező kipróbálnom. :-)

Éva írta...

Köszi Katalin!
Fáni köszi, sok sikert a próbához és váljon egészségedre !
teller-cake köszi, váljon egészségetekre!