amit most azzal a kevés alapanyag felhasználásával készítettem ami önmagában nem lett volna elég de így egy finom vacsoránk lett belőle . Nagyon szeretjük a hamis fasírtot is amit gyakran készítek de ez most kicsit más elnevezni nem tudtam😍
Amiből készítettem: 3 db szikkadt kiflivég , majoránnás májkrém kb. 3 dkg, kis darab vöröshagyma és fokhagyma, 1 db krumpli, 1 db tojás, fűszerek: só, őrölt bors, piros paprika , petrezselyem és zsemlemorzsa.
😉
Elkészítése:kifli darabokat beáztattam , krumplit megpucoltam és lereszeltem a vöröshagymával és fokhagymával együtt. Kifli darabokat kinyomtam rátettem a reszelt hozzávalókat , tojást , fűszereket ízlés szerinti mennyiségben ,apróra vágott petrezselymet és annyi zsemlemorzsát amivel összeállt a massza. Kis gombócokat formáltam belőle és forró olajba pakoltam villával ellapogattam és mindkét oldalát pirosra sütöttem.😋 (Húspótlóként főzelékre is finom lehet de mi most csak csemege uborkával falatoztunk belőle) A fenti hozzávalókból 10 db lett!
Jó étvágyat kívánok!
7 megjegyzés:
Nagyon ötletes és biztos, finom is. :)
Finom vacsorátok volt 😊.
Köszi Évi finom volt!
Köszi Katalin!
Nem akarnál a mai fiataloknak (és középkorúaknak) iskolát indítani, és elmagyarázni, hogy a semmiből is lehet valamit csinálni ?
Rájuk férne. Az ötleted egyébként nagyon tetszett :-)
Kedves aranyos fodorka talán rátalál ezekre a bejegyzéseimre a fiatalabb korosztály is és rájön hogy a kevésből is lehet valami finomat ehetőt csinálni ! Köszönöm!
Ez nagyon jó ötlet! Régen-régen mi is készítettünk májkrémből "fasírtot", néha még párizsiból is, mert azt lehetett kapni. Jó volt az... Aztán elmaradt. Pedig néha most is megenném! :-)
Gerdi olyankor mikor egy kicsi van ebből is meg abból is akkor jut az embernek az eszébe hogyan használja fel gazdaságosan? Köszi !
Megjegyzés küldése