A talált recept kevesebb mennyiségből készített változatát írom le 😊
Hozzávalók: tészta:30 dkg finomliszt, 4 dkg cukor, csipet só, 1,5 dkg friss élesztő, 1,5 dl langyos tej, 5 dkg margarin , 1 db felvert tojásnak a fele, mokkáskanál vanília aroma, töltelék: 3 dkg margarin 10 dkg darált dió, 2 evőkanál cukor, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, kevés tej.
Elkészítése: Tészta hozzávalóit a szokásos módon bedagasztottam majd letakarva hagytam duplájára kelni. Töltelékhez megolvasztottam a margarint beletettem a darált diót , cukrot, fahéjat és annyi tejet amitől kenhető lett a töltelék. A megkelt tésztát kinyújtottam téglalap formára megkentem a töltelékkel és a tészta két szélesebb oldalát először alulról középre hajtottam majd a tészta felső részét is ráhajtottam ezután szélesebb szeletekre felvágtam . A tészta darabokat egyenként két kézzel megfogva megcsavartam és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam tojás sárgájával megkentem és 20' pihentettem. Előmelegített sütőben 200 C fokon 25' sütöttem.😋
Jó étvágyat kívánok!
4 megjegyzés:
Ismét egy finom kelt tészta! Nagyon guszták 😊
Ez nagyon gusztusos, éppen kelt tésztából akarok sütni, lehet kipróbálom. Talán lekvárral, vagy csak fahéjasan :)
Ez nagyon jól néz ki Éva, kötelező kipróbálnom. :-)
Köszi Katalin!
Fáni köszi, sok sikert a próbához és váljon egészségedre !
teller-cake köszi, váljon egészségetekre!
Megjegyzés küldése