Egy régen forgatott szakácskönyvemben találtam ezt a receptet, amit sajnálok hogy csak most találtam rá 😉
Hozzávalók: 4 db tojás, 8 dkg vaj vagy margarin, 30 dkg cukor /soknak találtam csak 20 dkg tettem, 10 evőkanál tej, 1 csomag sütőpor, 30 dkg liszt, kevés zsemlemorzsa, 2-3 db alma, a tepsi kikenéséhez margarin és liszt, tetejére porcukor.
🍎
Elkészítése: A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal kikevertem majd hozzátettem a tejet és sütőporos lisztet összekevertem. Végül a tojások fehérjét felvert habját kevertem a masszához. Közepes tepsit margarinnal kikentem liszttel beszórtam és a masszát beleöntöttem elegyengettem. Tetejére kevés zsemlemorzsát szórtam és ráraktam az előzőleg megpucolt vékony szeletekre vágott almát. Recept nem írta én viszont kevés őrölt fahéjat is szórtam az almára. Előmelegített sütőben 180 C fokon 25'-ig sütöttem. Kicsit hűlt a tészta ezután felszeleteltem és porcukorral szórtam be😋
Jó étvágyat kívánok!
5 megjegyzés:
Nagyon finom lehet, olyan jó pihe-puhának látszik. És pikk-pakk kész van ez a tipp-topp süti! :-) Fahéjat én is tennék rá. Almás sütire az szinte kötelező.
Finom hétvégi sütitek volt!
Tényleg tipp-topp recept, jó hogy rátaláltál.
Gerdi köszi, piskóta jellegű a tésztája!
Katalin köszi!
teller-cake én is örültem neki főleg hogy még sok alma sem kellett hozzá és nagyon finom!
Ez a bizonyos egyszerű, de nagyszerű kategória. Köszi, máris mentettem!:)
Megjegyzés küldése