Hozzávalók: 25 dkg tehéntúró, 75 g vaj, 1 db tojás, 2 cs. vaníliacukor, 1 citrom reszelt héja, 100 g finomliszt, + zsemlemorzsa, porcukor,
🍴
Elkészítése: Megolvasztottam a vajat mikor kicsit hűlt hozzátettem a tojást, vaníliacukrot csipet sót és a reszelt citromhéjat. Villával összetörtem a túrót majd hozzátettem a tojásos masszát lisztet majd összegyúrtam és fél órára hűtőbe tettem. Mikor letelt az idő a masszából darabokat téptem és nudlinak megformáltam ezután forrásban lévő vízbe kifőztem. Kevés olajat melegítettem amiben megpirítottam a zsemlemorzsát a kifőtt nudlikat ebben forgattam meg. Tálalásnál porcukorral szórtam be és kevés lekvárt tettem mellé.😋
📌 Mivel a fenti mennyiség egész adag és én csak fél adagból készítettem leírom hogy mennyire egyszerű és kevésből készült : 1 evőkanál vaj, 12,5 dkg tehéntúró, 1 cs. vaníliacukor, 5 evőkanál liszt, csipet só, fél citrom reszelt héja és 1 felvert tojásnak a fele, az elkészítése fentebb olvasható:)
Jó étvágyat kívánok!
3 megjegyzés:
Nagyon jól néznek ki, szép a formájuk. Finomak lehettek, gondolom kicsit a túrógombócra hasonlít az íze. Házi lekvárral szuper lehetett 😊.
Nekem is a túrógombóc jutott eszembe, amit nagyon szeretek. De érdemes lesz egyszer ezt a variációt is kipróbálni...
Katalin köszi, finom volt !
aranyos fodorka hasonló , érdemes kipróbálnod mert finom!
Megjegyzés küldése