Hozzávalók:/ mélyhűtőben tárolt /kb. 20 dkg zöldbab, 1-1 db sárgarépa, fehérrépa, kis darab zellergumó, kevés liszt, 1,5 dl tejföl, 1 tk szárított tárkony, só, őrölt bors.
😉
Elkészítése: Zöldségeket megpucoltam feldaraboltam. Kevés olajon megdinszteltem a zöldségeket liszttel megszórtam és felöntöttem vízzel majd beletettem a babot is sóval és borssal ízesítettem hagytam puhára főni. Ezután felengedtem kevés liszt és a tejföl keverékével tárkonyt hozzátéve készre főztem.😋
📌 A tárkonyt mint fűszert csupán pár éve hogy használom és nagyon megszerettem, férjuramnak nem erőltettem és csodák csodája most kért a levesből 😍
Jó étvágyat kívánok!
4 megjegyzés:
Finom lehetett! Nálunk otthon gyerekkoromban mindig volt tárkony a kertben, de sűrűbben csak az utolsó 10-20 évben használjuk 😊.
Én nagyon szeretem a zöldbablevest. Tárkonyosan még nem főztem. de mivel azt is igen megkedveltük, biztos ízlene. Ki fogom próbálni! :-)
Nagyon szeretem a tárkonyos dolgokat, ezt még nem próbáltam! Köszönöm az ötletet, kipróbálom!:)
Tiffanylda sok sikert váljon egészségetekre!
Megjegyzés küldése