Készítettem már csak az édes változat volt, most mélyhűtő tartalékát felhasználva/ kevés ez + az és lett belőle valami😀 és még finom is/ elkészítettem a sós változatát is amit nem is olyan régen Katalin is készített!
Hozzávalók 6 db-hoz: 25 dkg leveles tészta, töltelék:13 dkg tehéntúró, 1 db tojás felverve fele a töltelékbe másik felével kentem, szárított kapor, kevés őrölt bors, csipet só, 2 teáskanál tejföl, kb. 3 dkg reszelt sajt.
🌼
Elkészítése: Tésztát szoba hőmérsékleten kiengedtem majd nyújtottam kicsit és feldaraboltam négyszögekre. Túrót villával összetörtem és a felsorolt hozzávalókkal kikevertem majd a tészta közepébe halmoztam belőle felvert tojással körbekentem a tészta szélét és összehajtottam villával körbe nyomkodtam. A tészta tetejét kicsit megszurkáltam felvert tojással lekentem és köménymagot szórtam rá. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam ezután előmelegített sütőben 180 C fokon 25' sütöttem.😋
Jó étvágyat kívánok !
4 megjegyzés:
Örülök, hogy nektek is ízlett, nagyon guszták lettek!
Katalin köszi finom volt!
Túróval töltöttet már én is csináltam, de pl. a kapor még nem jutott szembe - pedig biztos jó lehet. Ki fogom próbálni egyszer.
aranyos fodorka sok sikert váljon egészségedre!
Megjegyzés küldése