Egy könnyen elkészíthető kenyér amit bármikor süthetünk ha éppen olyat főzünk amihez éppen kenyérre van szükségünk pld főzelék 😉
Hozzávalók: ( fél adagból készítettem azt írom le) 25 dkg finomliszt, 15 dkg krumpli, 1 tk só, 1 dkg friss élesztő + annyi langyos víz amivel bedagasztottam a tésztát.
🌷
Elkészítése: Krumplit héjában puhára főztem, megpucoltam áttörtem és hűlni hagytam . Kevés langyos vízbe tettem az élesztőt pici cukorral liszttel hagytam felfutni. Kimért liszthez öntöttem a már felfutott élesztőt sóval ízesítettem és langyos vízzel bedagasztottam a tésztát amit letakarva hagytam duplájára kelni. Ezután enyhén lisztes gyúrótáblán átgyúrtam megformáztam és zsírral kikent tepsibe raktam. Addig pihent még előmelegítettem a sütőt 220 C fokra ekkor a tésztát vizes kézzel átkentem és a tepsit betettem a sütőbe ahol 30' sütöttem a kenyeret. Mikor kivettem hagytam hűlni és ezután szeleteltem, de többször elhangzott már ezekben a műsorokban hogy ezt a fajta kenyeret inkább tördelték régen!😋
Jó étvágyat kívánok!
6 megjegyzés:
Jó kis egyszerű recept
Fáni köszi, és nagyon finom puha a kenyér!
Nagyon finom lehet ez a krumplis kenyér, váljék egészségedre! Emlékszem az Édesanyám is mindig tett főtt krumplit a kenyér tésztájába, majd elvitte a pékhez és az a nagy kemencébe sütötte meg. :)
Gizi köszönöm. A műsorban is kemencében sütötték ezt a fajta kenyeret. Biztos hogy egészen más mint sütőben, emlékszem nagymamám is kemencében sütötte és az mennyire finom volt. Nekünk unokáknak mindig csinált egy kis cipót amibe egy tojást tett és úgy sütötte ki a kenyeret, de nagyon régen volt és milyen jó is volt:)
Nagyon szép lett a kenyered! Én is pont tegnap néztem meg ezt a részt 😁.
Én is csak azt tudom mondani, hogy a kemencében sült kenyerek egész másak. Gyerekkoromban még mi is kemencében sült kenyeret hoztunk a péktől, még jól emlékszem rá. Nagyon finom volt, hetente kétszer vettük.
Katalin köszönöm . Mivel kemencénk nincs marad a sütőben sütött változat ami azért sokszor így is nagyon finom tud lenni😋
Megjegyzés küldése