Régebben láttam teller-cake -nél ezt a linzert ami nagyon tetszett de a forma hiánya miatt nem került rá sor, most viszont Ani készítette el és felfigyeltem a házilag megoldott forma elkészítésére. Ezért most fél adagból elkészítettem én is próbaként az általam összenyomott pogácsa szaggató megformálásával😊
Hozzávalók fél adaghoz amiből 10 db lett: 15 dkg finomliszt, fél teáskanál sütőpor, fél csomag vaníliáscukor, reszelt citromhéj, 2 evőkanál porcukor, 10 dkg margarin, 1 egész tojás sárgájának a fele, baracklekvár és porcukor.
🌸
Elkészítése: Tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrtam amit vékonyra/ 2-3 mm/ kinyújtottam. Ezután a formával/ ami egy 7 cm átmérőjű pogácsa szaggató volt csak összenyomtam kicsit az egyik végét/ kiszaggattam minden második tészta darab alsó részét egy kisebb pogácsa szaggatóval szúrtam ki. Sütőpapírra pakoltam és előmelegített sütőben 180 C fokon 13' sütöttem. Mikor kihűlt a tészta a sima részét baracklekvárral megkentem és a porcukorral beszórt lyukas felét ráhelyeztem.😋👌
Jó étvágyat kívánok !
6 megjegyzés:
Nagyon ötletesen oldottad meg a tojás forma kiszúrását, guszták lettek a linzerek. Sárgabarack lekvárral összeragasztva a legfinomabb.
Nagyon szépek nálad is a linzerek, nagyon ötletes, igazi húsvéti süti! 😊
Gizi köszönöm !
Katalin köszönöm!
Kedves Éva! Nagyon kedves tőled, hogy engem is megemlítettél. Nagyon jók lettek a tieid is.
Olyan jó, hogy te is elkészítetted Éva! Áldott ünnepet utólag is... <3
Ani köszönöm.
teller-cake köszönöm!
Megjegyzés küldése