2023. június 23., péntek

Finomfőzelék...

.... amire most semmi feltétet nem tettem mert nekem  így is nagyon ízlett !


Hozzávalók és elkészítése:  A feldarabolt vegyes zöldség és a borsó is fagyasztott volt. Kevés olajat forrósítottam amibe kicsit pároltam a zöldségeket és a borsót majd felöntöttem annyi vízzel ami jól ellepte sót és őrölt borsot  szórtam hozzá . Mikor puhára főtt a zöldség  tűzhelyről lehúztam liszttel megszórtam  kevés tejet öntöttem rá  és  3 evőkanál tejfölt  össze kevertem  majd  visszatettem a tűzhelyre ahol   készre főztem. Közben  apróra vágott petrezselyemzöldet szórtam bele.
Jó étvágyat kívánok !

5 megjegyzés:

Katalin írta...

Még sosem ettem finomfőzeléket, de ahogy nézem a tiédet, finom lehet 😋.

Ani írta...

Én sokat ettem a menzákon, szerettem is, de az otthon készült sokkal finomabb. Én csak borsót, répát és karalábét teszek bele, de biztos nem árt neki a többi zöldség sem.

Éva írta...

Katalin egyszer próbáld ki nagyon finom!
Ani a menzás annyira már nincs eszembe, de szerintem az idő előrehaladtával nagyon megváltozik még az ízlésünk is .A vegyes zöldség nekem így volt eltéve ezért tettem ezt hozzá de finom volt.

aranyos fodorka írta...

Hasonlót én is készítettem borsó, sárgarépa és kukorica volt benne. Nem mondom hogy a kedvenc főzelékem, de ehető volt.

Éva írta...

aranyos fodorka ha lett volna kukorica azt is szívesen beletettem volna mert nagyon szeretem. Ez a változat is kedvencem és hamar elkészül.