2023. június 11., vasárnap

Resztelt burgonya

Régi újságban találtam ezt a receptet  kíváncsi voltam  milyen elkészítve amit köretnek ajánlanak  bár  én most csak így  kevés zöldséggel   teszteltem👌


Hozzávalók és elkészítése: 2 kisebb krumplit megpucoltam nagyobb lyukú reszelőn lereszeltem  sóztam és  1 tk. zsírral összekevertem. Kevés zsírt forrósítottam  amibe belekanalaztam a masszát ellapogattam, kis idő múlva mikor már gondoltam megsült  sütőlapáttal alányúlva megfordítottam és a másik oldalát is készre sütöttem.(Natúr sült húshoz vagy rántott húshoz is finom lehet!)

Jó étvágyat kívánok !

7 megjegyzés:

Katalin írta...

Finom lehetett, szerintem is megállja a helyét egytálételnek is, pláne egy-két szelet paprikával, paradicsommal!

aranyos fodorka írta...

Ha ehhez egy kevés, apróra vágott hagymát is teszel, + kicsi vegetát, még finomabb lesz. Én azt a variációt próbáltam.

Éva írta...

Katalin köszi finom volt, nekem most egy vacsora lett!
aranyos fodorka mivel ez az újságom régi/ az ára : 9,50 Ft. volt / gondoltam most csak ez alapján készítem el, de gondolom fűszerezéssel karakteresebb az íze. Ez a natúr is finom bolt.

Gizi írta...

Egyszerű és nagyszerű recept. Aranyos fodorka ötletét még annyival egészíteném ki, hogy én őrölt borsot is adnák hozzá.

Éva írta...

Gizi köszönöm, most ezt így kipróbáltam ami így is ízlett de legközelebb lehet hogy jobban ízesítem.

Ani írta...

Én is szoktam hasonlót készíteni. Mi tócsninak hívtuk, de nemrég recsegének láttam egy szakácskönyvben. El is készítettem.

Éva írta...

Ani én is tócsniként ismerem, bár sok elnevezését hallottam már. Abba viszont tojást, lisztet és fűszereket is szoktam tenni. Egy nagyon régi újságban találtam ezt az elnevezést kíváncsi voltam milyen?