Ez egy könnyen elkészíthető kavart sütemény aminek egy részét sárgabaracklekvárral ízesítettem😋
Hozzávalók: 1 db tojás, 15 dkg cukor, 3 evőkanál kakaópor, 1 cs. sütőpor, 25 dkg liszt, 2,5 dl tej, 5 dkg margarin. Tepsi kenéséhez: zsír és liszt a szórására.
🌼
Elkészítése: Tálba kikevertem a tojást a margarinnal és a többi hozzávalókat beletéve sima tésztának kikavartam. Tepsit zsírral kentem liszttel szórtam és bele öntöttem a masszát. Előmelegített sütőben 180 C fokon 25' sütöttem. Mikor kicsit hűlt akkor a tepsiből kiborítottam és felkockáztam aminek egy részét ketté vágtam lekvárral megkentem a másik részét csak porcukorral szórtam be.
Jó étvágyat kívánok !
5 megjegyzés:
Nem hiszed el, (lefényképezhetném) - de pont ez van az asztalomon. :-) A szomszédasszonyom sütötte és néha szokott kóstolót hozni.Én is szeretem....Ebbe a változatba meggy-szemek voltak keverve, nem lekvár.
aranyos fodorka váljon egészségedre! Kedves a szomszédasszonyod, én is szoktam vinni kóstolót de én is kapok mindig valami finomságot tőlük. Finom lehet a meggyes változat is.
Finom lehet, akár lekvárral, akár gyümölcs szemekkel. Hálásak ezek a kevert sütik, kevés munkával gyorsan lehet finomat elővarázsolni 😊.
Mindenképp finom lehet, de a lekváros fele azért nyerőbb lenne nálam! :-)
Katalin azért szeretem én is ezeket a süteményeket.
Gerdi köszi, azért kentem meg én is lekvárral .
Megjegyzés küldése