2023. november 4., szombat

Kakaós és fahéjas briós


 Hozzávalók:  tészta: 30 dkg liszt, 12,5 ml tej, 2 dkg friss élesztő, 1 evőkanál cukor, csipet só, 1 db tojás, 65 ml étolaj, 1 evőkanál tejföl,  töltelék: 3 evőkanál kakaópor, 1 teáskanál őrölt fahéj 2 evőkanál cukor,  tészta kenéséhez: 1 db tojás sárgája+ 1 evőkanál tej




Elkészítése: Langyos cukros tejbe morzsoltam az élesztőt  hagytam felfutni. A többi hozzávalókat tálba tettem  és a már felfutott élesztővel együtt bedagasztottam a tésztát. Letakarva 3/4 órát pihentettem.  Ezután enyhén lisztes gyúródeszkán négyfelé vágtam és a darabokat egyenként téglalap formára nyújtottam amit olajjal lekentem és a töltelékkel  /amit előzőleg összekevertem / megszórtam majd lazán feltekertem és csiga formára  gömbölyítettem .Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam  és még 20'-ig pihentettem. Ezután lekentem a tojás és tej keverékével és előmelegített sütőben 180 C fokon 20' sütöttem.(Egy brióst feldaraboltam hogy minél előbb  tudjam kóstolni )😋 
forrás: innen
Jó étvágyat kívánok !
 

4 megjegyzés:

Katalin írta...

De szépek gömbölyűek lettek, és a kétféle töltelékkel finomak is lehettek! Elfogadnék belőlük egy-két szeletet a holnapi reggelihez 😊.

Vera írta...

Hú de guszta...Egyébként ami kelt, eleve finom...

Gizi írta...

Nagyon guszták és biztosan nagyon finomak ezek a briósok. Olyan szépen feltekerted, jól mutat a töltelék csigavonala.... Váljék egészségedre kedves Éva.

Éva írta...

Katalin köszönöm, örülök hogy tetszik szívesen megkínáltalak volna!
Vera köszönöm.
Gizi köszönöm finom volt!