A napokban Gizi gombás- zöldborsós pite látványa amit megkívántam elkészítettem azt a változatot amit találtam most a mélyhűtőmben.
Hozzávalók: /pontos mennyiséget nem tudok írni csak megsaccolom/ kevés olaj, 20 dkg abált gomba/mert úgy volt mélyhűtőbe téve/, 1 kisebb fej vöröshagyma fűszerek ízlés szerinti mennyiségben: őrölt bors, pirospaprika, csípős paprika, ételízesítő, 12,5 dkg tehéntúró, 2 evőkanál tejföl, szárított kapor, só, reszelt sajt. 25 dkg leveles tészta.
🍄
Elkészítése: Először a gombás ragut készítettem el: kevés olajon megdinszteltem az apróra vágott vöröshagymát fűszereztem ráöntöttem a gombát és hagytam hogy a gomba elfője a levét. Túrót összetörtem villával tejföllel kevés sóval, borssal és kaporral elkevertem majd a gombás raguval összekevertem. A tésztát kicsit formára nyújtottam és a közepére kanalaztam a tölteléket úgy hogy a tészta szélei szabadok maradjanak. Ezután reszelt sajtot szórtam a tetejére és kevés kaprot , majd a tészta széleit felvert tojással lekentem és előmelegített sütőben 200 C fokon 25' sütöttem.😋
Jó étvágyat kívánok !
4 megjegyzés:
Láttam Gizinél is, nálad is nagyon guszta lett! Biztos finom volt a roppanós tésztával és a sok gombával, sajttal 😋.
Köszi Katalin finom volt ebben a változatban is!
Kedves Éva, nagyon örülök hogy megsütötted, és nagyon finom lehetett a Te változatod is!! Nagyon guszta, váljék egészségedre! Nagyon köszönöm hogy belinkelted a blogomból a receptet!
Gizi nagyon szépen köszönöm és örülök hogy elkészítettem mert finom volt!
Megjegyzés küldése