Nagyon örülök hogy jó pár évvel ezelőtt elkészítettem ezt az uborkasalátát. Azóta szinte minden évben mikor már lehet kapni kis apró uborkát többször is elkészítem hiszen az összeállítás után szinte már másnap lehet fogyasztani. Szomszédom kertjéből ahogy kapok pár darabot (egy 7 dl üvegbe 5-6 db elég) ahhoz már csak egy kisebb hagyma és a megadott fűszereket arányosan teszem. Egyik nap összeállítom másnap üvegbe pakolom és ha olyan ebédem van aznap akkor már fogyaszthatóm is! Gyerekeim is szeretik rájuk is gondolok ha úgy kapok vagy veszek uborkát. Természetesen hűtőben tárolom felbontás után. Igaz csak egyszemélyes a konyhám de nekem egy üveggel 2-3 hétig nincs gondom savanyúságra.
A hozzávalók és elkészítése itt megtalálható !
Sok sikert és váljon egészségetekre!
7 megjegyzés:
Nem ismertem ezt a variációt, lehet megpróbálom, bár az a Nabenzoát nekem nem tetszik. Soha, semmibe nem teszek tartósítót, csak a celofánra, kívülről és mégis minden eláll.De egy üveggel biztos kipróbálok...Nálam egyébként az u.n. sós uborka a menő, pár hete ettem meg az utolsó tavalyit....
aranyos fodorka nekem ez a fajta saláta nagyon ízlik. A lakásod biztosan télen jobban védi a befőtteket mint a bérház és inkább teszek tartósítót egy kicsit. Emlékszem a sós uborkád a kedvenced a múltkoriban Horváth Ilona könyvében láttam és gondoltam rád.
Finom salátát készítettél, nagyon guszták! Épp tegnap tettem el én is hasonlót, az Édesapámtól kapott uborkából, és gyöngyhagymából, majd hozom valamikor.
Nem is tudtam hogy svéd uborkasaláta a neve. Én már egy ideje az uborkasalátába mindig teszek hagymát is, ha van a gyöngyhagymát, az finomabb, gyengébb.
Próbáld ki Éva egyszer ezt a sós-uborkát, tisztára olyan karácsonykor is, mintha júliusban ennéd a nyári kovászost !
Katalin köszi, az elnevezés nekem is újdonság volt mikor először találkoztam vele de nagyon finom szeretem. Szomszédomtól kapok uborkát és apró hagymákat most én is azt használom. Kíváncsian várom a receptedet.
aranyos fodorka ígérem ha még egy adag uborkát kapok abból tesztelem a kedvencedet.
Nagyon guszta az üvegekben az uborka, megnéztem a receptet, és kifogom próbálni. Régen nagyon sok uborkát és vágott savanyút tettem el télire, de most hogy ketten vagyunk, így már inkább a házi
készítésűből veszek néha egy-egy ebédhez való adagot.
Gizi örülök hogy tetszik és hidd el hogy nagyon finom, már többször készítettem. Sok sikert és váljon egészségetekre!
Megjegyzés küldése