2024. augusztus 1., csütörtök

Strudli

 Véletlenül találtam erre a receptre ami "Szatmár népi  étele ". Kisebb mennyiségből készítettem el és libazsír helyett sertészsírt használtam  valamint a töltelék  nálam szilalekvár volt. (Egyébként krumplis töltelékkel szokták egyes helyeken készíteni.)

Hozzávalók: tészta: 20 dkg liszt, 1 db tojás, 1 evőkanál sertészsír, 2-3 evőkanál tejföl, töltelék: szilvalekvár, sütéshez  olaj. / 15 db lett  ebből a mennyiségből /

🌻

Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrtam és 15'-ig pihentettem. Ezután vékonyra kinyújtottam majd kb. 10x10 cm  négyzetekre vágtam. Kiskanál lekvárt tettem a közepébe és kettéhajtottam széleit villával lenyomtam. Forró olajban kisütöttem  majd porcukorral megszórtam. 😋

Jó étvágyat kívánok !

8 megjegyzés:

Katalin írta...

Finom lehet, szívesen megkóstolnám, most ebéd utáni desszertnek 😋.
Biztos krumplival is jó, de szerintem szilvalekvárral az igazi!

Éva írta...

Köszi Katalin, most nekem is ebéd utáni édesség volt.

Gizi írta...

Egyszerű és nagyszerű!! Lekvárral nagyon finom lehetett.... én még mogyorókrémmel is eltudnám képzelni.Váljék egészségedre!

Éva írta...

Köszönöm Gizi. Nem tudom hogy mivel olajban kell sütni szerinted jól működne a mogyorókrémmel ?

teller-cake írta...

Micsoda különlegesség, köszönjük a bemutatást! :-)

Éva írta...

teller-cake köszi.

Ani írta...

Még soha nem hallottam róla. Érdekes, hogy németes hangzású a neve. Nagyon finom lehetett és nem is nehéz elkészíteni.

Éva írta...

Ani bevallom neked én sem hallottam még ezt az elnevezést! Olvastam hogy ilyen fesztivált rendeznek és kíváncsi voltam milyen ez a strudli? Most már tudom hogy egyszerű és finom!