Véletlenül találtam erre a receptre ami "Szatmár népi étele ". Kisebb mennyiségből készítettem el és libazsír helyett sertészsírt használtam valamint a töltelék nálam szilalekvár volt. (Egyébként krumplis töltelékkel szokták egyes helyeken készíteni.)
Hozzávalók: tészta: 20 dkg liszt, 1 db tojás, 1 evőkanál sertészsír, 2-3 evőkanál tejföl, töltelék: szilvalekvár, sütéshez olaj. / 15 db lett ebből a mennyiségből /
🌻
Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrtam és 15'-ig pihentettem. Ezután vékonyra kinyújtottam majd kb. 10x10 cm négyzetekre vágtam. Kiskanál lekvárt tettem a közepébe és kettéhajtottam széleit villával lenyomtam. Forró olajban kisütöttem majd porcukorral megszórtam. 😋
Jó étvágyat kívánok !
8 megjegyzés:
Finom lehet, szívesen megkóstolnám, most ebéd utáni desszertnek 😋.
Biztos krumplival is jó, de szerintem szilvalekvárral az igazi!
Köszi Katalin, most nekem is ebéd utáni édesség volt.
Egyszerű és nagyszerű!! Lekvárral nagyon finom lehetett.... én még mogyorókrémmel is eltudnám képzelni.Váljék egészségedre!
Köszönöm Gizi. Nem tudom hogy mivel olajban kell sütni szerinted jól működne a mogyorókrémmel ?
Micsoda különlegesség, köszönjük a bemutatást! :-)
teller-cake köszi.
Még soha nem hallottam róla. Érdekes, hogy németes hangzású a neve. Nagyon finom lehetett és nem is nehéz elkészíteni.
Ani bevallom neked én sem hallottam még ezt az elnevezést! Olvastam hogy ilyen fesztivált rendeznek és kíváncsi voltam milyen ez a strudli? Most már tudom hogy egyszerű és finom!
Megjegyzés küldése