A receptet itt találtam amit kevesebb mennyiségből készítettem azt írom le , annyit változtattam hogy vaj helyett kevés olajat használtam a sütéshez. Zöldségleves után második fogásnak nagyon finom volt.
Hozzávalók: tészta:25 dkg krumpli, 6 dkg liszt, csipet só, 1/2 evőkanál cukor, kevés olaj, tálalásnál bármilyen lekvár nekem szilvalekvár volt most.
🍂
Elkészítése: Megpucoltam és kockára vágtam a krumplit annyi vizet öntöttem rá hogy éppen ellepte így főztem puhára. Mikor már puha volt akkor tettem hozzá a sót, cukrot és a lisztet ezeket apránként és közben krumplinyomóval összetörtem./ mikor a lisztet dolgoztam bele akkor már alacsonyabb hőfokra vettem a gázt/. Kevés olajat öntöttem egy palacsintasütőbe és két evőkanál segítségével amit előzőleg vízbe mártottam a krumplis masszából kivettem és a tészta darabok mindkét oldalát megpirítottam. Tányéron porcukrot szórtam rá és szilvalekvárt tettem mellé. 😋
Jó étvágyat kívánok !
10 megjegyzés:
Finom ebéd lehetett, egy leves után! Milyen érdekes, eddig csak köretként, sós formában ismertem. Mindig tanul az ember.... 😃
Szeretem az ilyen különlegességeket, nem ismertem. :-)
Köszönöm Kati, eddig én is csak sós formában ismertem de nagyon jó így lekvárral is.
Zsuzsa érdemes egyszer kipróbálnod mert finom.
Édesen még én se ettem. Viszont nálunk tejföllel meg sajttal mindenféle tészta elképzelhető Ez is.
Mari fő a változatosság, eddig én sem ettem lekvárral de nagyon ízlett.
Nagyon finom lehetett, váljék egészségedre. Én még nem csináltam, de mivel krumpliból készült, így sajnos le kell mondanom róla.
Isten éltessen sokáig, Éva!
Egyszerűségében is nagyon jól néz ki ez az étel. Érdemes lenne kipróbálni. Még nem ettem hasonlót.
Köszönöm szépen Éva finom volt.
Gerdi nagyon szépen köszönöm. Megér egy próbát mert valóban egyszerű és finom.
Megjegyzés küldése