2024. november 14., csütörtök

Szilvalekváros gánica

A receptet itt találtam  amit kevesebb mennyiségből készítettem azt írom le , annyit változtattam hogy vaj helyett kevés olajat használtam a sütéshez. Zöldségleves után második fogásnak nagyon finom volt.


Hozzávalók: tészta:25 dkg krumpli, 6 dkg liszt, csipet só, 1/2 evőkanál cukor, kevés olaj,  tálalásnál bármilyen lekvár nekem szilvalekvár volt most.

🍂

Elkészítése: Megpucoltam  és kockára vágtam a krumplit  annyi vizet öntöttem rá hogy éppen ellepte így főztem puhára. Mikor már puha volt akkor tettem hozzá a sót, cukrot és a lisztet  ezeket apránként és közben krumplinyomóval  összetörtem./ mikor a lisztet dolgoztam bele akkor már alacsonyabb hőfokra vettem a  gázt/. Kevés olajat öntöttem  egy  palacsintasütőbe és két evőkanál segítségével amit előzőleg vízbe mártottam a krumplis masszából  kivettem  és a  tészta darabok   mindkét oldalát   megpirítottam.  Tányéron porcukrot  szórtam rá és szilvalekvárt tettem mellé. 😋 

Jó étvágyat kívánok !

10 megjegyzés:

Katalin írta...

Finom ebéd lehetett, egy leves után! Milyen érdekes, eddig csak köretként, sós formában ismertem. Mindig tanul az ember.... 😃

teller-cake írta...

Szeretem az ilyen különlegességeket, nem ismertem. :-)

Éva írta...

Köszönöm Kati, eddig én is csak sós formában ismertem de nagyon jó így lekvárral is.

Éva írta...

Zsuzsa érdemes egyszer kipróbálnod mert finom.

aranyos fodorka írta...

Édesen még én se ettem. Viszont nálunk tejföllel meg sajttal mindenféle tészta elképzelhető Ez is.

Éva írta...

Mari fő a változatosság, eddig én sem ettem lekvárral de nagyon ízlett.

Gizi írta...

Nagyon finom lehetett, váljék egészségedre. Én még nem csináltam, de mivel krumpliból készült, így sajnos le kell mondanom róla.

Gerdi írta...

Isten éltessen sokáig, Éva!
Egyszerűségében is nagyon jól néz ki ez az étel. Érdemes lenne kipróbálni. Még nem ettem hasonlót.

Éva írta...

Köszönöm szépen Éva finom volt.

Éva írta...

Gerdi nagyon szépen köszönöm. Megér egy próbát mert valóban egyszerű és finom.